Сава С. Тодоров

sava-todorov
Рођен 1947. године у Оџацима. Основну школу је завршио у Бајмоку, средњу школу и Економски факултет у Суботици.

Од 1973. запослен је у издавачко-штампарско-књижарској организацији "Савремена администрација" - Београд, у пословној јединици у Новом Саду. Од 1986. године ради у БИГЗ-у, у пословној јединици за Војводину, као руководилац пословнице.

Још од студентских дана активан у многим друштвеним организацијама и удружењима : члан Савета економског факултета,  члан председништва Савеза студената Војводине, члан републичког савеза студената, главни и одговорни уредник подредакције у Суботици и уредника и члана редакције листа Савеза студената Новосадрског универзитета "Индекс".

Један је од оснивача и члан управног одбора удружења пословних људи "БОНС", члан је Матице Српске, укључен у рад Новосадског клуба, члан и оснивач Друштва љубитеља стена, минерала, фосила и драгог камења "Гео-Пан", члан управног одбора Удружења за заштиту ћирилице "Ћирилица", члан Друштва српско-украјинског пријатељства, један од чланова управног одбора Српског библиофилског друштва, председник, иницијатор и оснивач Друштва колексионара и љубитеља старина "Српска Атина", кум Кола српских сестара.

Посебно је ангажован на организацији хуманитарних колонија, аукција, и сајамских манифестација, уз учешће школе "др Милан Петровић, Завода за децу и омладину у Ветернику, како за њихове потребе, тако и за помоћ многим угроженим популацијама.

Са супругом је оснивач и власник антикваријата и галерије "Ортодокс".

Ви сте овде: Почетак Текстови Сава С. Тодоров