Иван Ж Лазаревић

Ivan_LazarevicИван Ж. Лазаревић, председник

Рођен 1953. године у Београду где је завршио основну школу, гимназију и Економски факултет.

Радио је у многим установама и организацијама. Био је и директор представништва некадашње Београдске банке у Триполију (Либија).
Колекционарством је почео да се бави као дечак, чији је ујак Миливоје Урошевић један од оснивача Српског нумизматичког друштва 1956. године.

Добио је награду СНД за допринос развоју нумизматике у Србији.

Поред струке, библиофилије и нумизматике, бави се и писањем. Објавио је шест књига: "Смртна казна кроз историју-историја погубљивања"(2007), "Проституција кроз векове - прича о најстаријем занату на свету"(2011), "Директорски бонтон - пословна култура за оне који управљају људима и догађајима"(2012), „Мала црвена књига о новцу, човеку и држави“ (2013), „Руководна култура и јавни наступ“ (2014. прво издање), „Од устаничке до краја династичке Србије“ (2016), „Руководна култура и јавни наступ (2016. друго издање). У припреми за издавање је књига „Занимљива нумизматика&како и зашто је настао новац“!

Заједно са својим школским другом Срђаном Стојанчевим био је идејни покретач и оснивач Српског библиофилског друштва и члан Управног одбора у првом сазиву.

Контакт...

Ви сте овде: Почетак Управни одбор СБД Иван Ж Лазаревић