Архива

У НБС одржан састанак са истакнутим члановима Српског библиофилског друштва

Састанак са Српским библиофилским друштвом 21.12.2005.У Народној библиотеци Србије је у петак, 12.12.2005. године одржан састанак са истакнутим члановима Српског библиофилског друштва.

Састанак је одржан на иницијативу Одељења селективне набавке и председника Српског библиофилског друштва, Срђана Стојанчева. На састанак су позвани најзначајнији и најактивнији чланови Друштва из целе Србије.

Циљ овога састанка био је активнија улога Српског библиофилског друштва у реконституцији фонда Народне библиотеке Србије, а посебно његових чланова из целе Србије.
Што се досадашње сарадње са члановима Српског библиофилског друштва тиче она је била спорадичног карактера и одвијала се са представницима Друштва који су са територије Београда. Свакако ни то није занемарљиво јер се ради о дугогодишњим сарадницима Библиотеке којима припадају велике заслуге у реконституцији фонда НБС свим врстама библиотечке грађе.

На састанку су договорене смернице будуће сарадње. Договорено је да колекционари, чланови овог Друштва, а иначе веома значајни трговци књигом сав материјал намењен продаји прво понуде на откуп Народној библиотеци Србије или да део материјала који су вољни да уступе поклоне НБС. Разговарано је и о другим видовима сарадње, о заједничким изложбама, и будућим заједничким акцијама. Присутни чланови Друштва обавештени су о акцији помоћи изгорелој библиотеци у Градишки у Републици Српској, чији ће координатор бити Одељење селективне набавке. Договорено је да Друштво активно учествује у тој акцији као и у свим будућим акцијама које организује НБС.

Такође је договорено да Народна библиотека Србије постане редовни члан Друштва.

 

Ви сте овде: Почетак Архива Архива