Српско библиофилско друштво на сајму књига у Београду

atmosferana_standu

Завршен је 56. Сајам књига.

Прво појављивање Српског библиофилског друштва дефинитивно је примећено.

Наш штанд је, заједно са штандом Антикварне књиге,  концепцијски као и по расположењу које је владало на њему, био потпуно другачији од осталих штандова на сајму. Део атмосфере са сајм погледајте у нашој галерији на следећем линку Београдски сајам књига »».

Бројни посетиоци нашег штанда могли су да виде и купе прву књигу које је издало наше друштво (Проституција кроз векове), али и да виде и купе антикварне књиге, као и мајсторски повези Александра Ћеклића.

Искористили смо прилику да Жаклини Киш, нашој све познатијој књижевници, уручимо захвалницу за допринос раду друштва, а она је нама поклонила своју књигу Печат у црвеном воску са посветом и жељом да остане у нашој архиви до XXV века.

На штанду нас било увек најмање двојица који су разговарали са посетиоцима штанда, давали одговоре, делили летке друштва, причали о њему, а сталну екипу су чинили Срђан и Бранислав Стојанчев, Филип Томашевић и Иван Лазаревић.

Стекли смо корисно искуство за наше следеће појављивање које би према нашим садашњим плановима требало да буде на пролећном сајму књига у Новом Саду.

Између осталог због тог искуства неће се догодити да у каталогу сајма стоји скраћено „Српско библ. др.", па да на штанд долазе посетиоци који траже библију, мислећи да смо библијско друштво.

На самом штанду добили смо позив да присуствујемо оснивачкој скупштини Библиофилског друштва Републике Српске која би требало да се одржи средином невембра у Босанској Градишки.

Ви сте овде: Почетак Актуелности Српско библиофилско друштво на сајму књига у Београду