Активности друштва

Најаве дешавања

Драги пријатељи књиге, обавештавамо вас о изложбама које ћемо имати у Градској библиотеци Новог Сада

Десанка Максимовић - 140 година од рођења: 16. мај.

др Радослав Грујић - 140 година од рођења: 7. јун

Стеван Раичковић - 90 година од рођења: 26. јун

Милош Црњански - 125. година од рођења: 11. октобар

Стара српска дечија књига - од краја 19. столећа до 1944. године, (Поводом дана деце УНИЦЕФА) : 20. новембар.

Уз сваку изложбу биће организовано и пригодно књижевно вече!

Дођите да се дружимо.

ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНО ПОНАШАЊЕ И ЕКОНОМСКА ДИПЛОМАТИЈА

mirjana dejanovicПосетиоцима нашег сајта препоручујемо књигу "ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНО ПОНАШАЊЕ И ЕКОНОМСКА ДИПЛОМАТИЈА" Др Мирјане С. Дејановић, која је на неки начин тематски блиска књизи коју смо ми издали - "РУКОВОДНА КУЛТУРА И ЈАВНИ НАСТУП", Ивана Лазаревића.

Где је квантитавивна и квалитативна граница од које индивидуално одговорно понашање прераста у друштвено одговорно занимљиво је питање. Но, било како било, на свим нивоима, индивидуалним и корпорацијским, питање шире одговорности и те како је присутно.

СТО ГОДИНА ОД РОЂЕЊА КЊИЖЕВНИКА БРАНКА ЋОПИЋА

Поводом 100 годишњице рођења Бранка Ћопића у Библиотеци града Новог Сада 28. маја 2015. отворена је изложба првих и ретких издања дела Бранка Ћопића, под називом "Засмејач тужне душе" ксло гласи и наслов каталога ове изложбе.

 s stojancev

Опширније...

Међу јавом и мед сном, Лаза Костић

У Ковиљу, 17. марта 2015. у просторијама библиотеке, у организацији Градске библиотеке Новог Сада и Српског библиофилског друштва, отворена је изложба првих и ретких издања књига Лазе Костића. Посетиоци су могли по први пут да виде неке од њих као што су: „О Јовану Јовановићу Змају(змајови)" из 1902. године, са посветом Лазе Костића, „ПЕСМЕ" из 1873. и 1874. и трагедију „Максим Црнојевић" из 1887.

laza kostic knjige

Опширније...

Отварање изложбе о Вељку Петровићу

ns gradska biblioteka

ПРЕДАВАЊЕ и ИЗЛОЖБА
ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ (1884-1967)
Поводом 130 година од рођења

Опширније...

Изложба "Личности и дела скрајнуте традиције"

У четвртак, 2.октобра о.г., у 19.часова, у Римској дворани Библиотеке града Београда одржаће се промоција књиге "Личности и дела скрајнуте традиције", Божидара Ковачевића, песника, приповедача и књижевног историчара, у издању Српског библиофилског друштва из Београда. Књига је изашла као четврти том Изабраних дела Божидара Ковачевића.

Опширније...

СРПСКА КЊИЖЕВОСТ И ПРВИ СВЕТСКИ РАТ

srdjan stojancev NS izlozba 1 sv ratУ Новом Саду, у библиотеци града, 27. јуна, у организацији Српског библиофилског друштва и поменуте библиотеке, отворена је изложба под називом СРПСКА КЊИЖЕВОСТ И ПРВИ СВЕТСКИ РАТ!

Изложбу је отворио директор библиотеке Драган Којић, а присутнима се обратио и аутор изложбе Срђан Стојанчев. У вези са њом одржано је и предавање са дискусијом која је потом уследила,у којој су учествовали и посетиоци.

Позивамо Новосађане да је посете, јер то јединствена прилика да на једном месту виде прва и ретка издања књига и новина које су излазиле у тим ратним годинама, а штампана су како у Србији, тако и у Солуну, Бизерти, Загребу, Риму, Великој Британији, Америци, Русији,....!

Српско библиофилско друштво и овом приликом захваљује се г. Којићу на спремности да помогне реализацију оваквог догађаја!

ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ВЕЛИКИ РАТ

katalog I sv ratУ Библиотеци града Београда, 2. јуна, је отворена изложба СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ВЕЛИКИ РАТ.

Уз велико присутво медија и гостију, изложбу је отворио Томислав Николић, председник Србије. На отварању су говорили и Јасмина Нинков, директорка библиотеке и Олга Красић Марјановић један од аутора изложбе.

Стихове песме ПЛАВА ГРОБНИЦА Милутина Бојића казивао је глумац Синиша Убовић.

Опширније...

Српска књижевност и велики рат

srdjan-izlozba-1-sv-ratСРПСКО БИБЛИОФИЛСКО ДРУШТВО обавештава своје чланове и оне који посећују овај сајт да ће у понедељак, 2. јуна у Библиотеци града Београда поводом стогодишњице почетка Првог светског рата, бити отворена изложба под називом СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ И ВЕЛИКИ РАТ, коју су заједно припремили наше друштво и Библиотека града Београда.

Поставка ће бити изложена у Атријуму библиотеке.

Изложбу ће отворити Томислав Николић, председник републике Србије.

СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ВРЕМЕ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА

srdjanДОГОВОР О НОВОЈ ИЗЛОЖБИ

Док се у Библиотеци града Београда и испред ње обележавао Светски дан књиге ми смо се у неформалном амбијенту, недалеко од ње, у „Снежани", некада култном месту окупљања младих Београђана, договарали са г-ђом Олгом Марјановић из те библиотеке, о једној новој изложби под радним насловом СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ ЗА ВРЕМЕ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА.

Опширније...

Ви сте овде: Почетак Актуелности